@KTzone » 消閒 - 十二星座 » 轉:第六感的人

2008-12-21 21:03 matth
人為[萬物之靈] . 是應該具有[靈感] . 依照心理學者之研究 . 此種靈感是美依個人皆有的 . 只是由於不加以使用 . 它就像胚胎依樣 . 潛在且不發達而已 .

可是 . 儘管大多數人知此種能力潛伏著 . 但乃有一種靈感或第六感很發達之人 . 譬如突然想起離別了很久之朋友 . 第二天那朋友竟然會來找他 . 或者突然改變旅程 . 且原來預定搭乘那一種交通工具竟然出事 . 還有一種會做具體之預言 . 且言無不中之人 .

此種靈感力比較發達之特殊體質 . 多半女性比男性多 . 且具有此種能力的人 . 身體上之特徵 . 第一為其手指比一般人較長 . 並且手指之關節比較大 . 此是容易看的出來的 . 倘若有著此種之手指  . 又加上頭頂兩側之[角骨]凸出 . 且皮肉肥厚 . 眼神澄清有力 . 第六感定是很敏銳 . 倘若本人不大有自覺 . 僅要加以鼓勵 . 做一點基本知自我訓練 . 則會發揮預感能力 .

我并唔係作古仔 如果叫我咁有耐性地作個咁既古仔 自問本人冇呢種耐性..
我唔知呢d係咪叫第六感
我并沒有特別長既手指 更沒有什麼皮肉肥厚特徵...
大約四年前我發現有呢樣野擬似第六感存在
當時我做緊一份倉務既工作...冇耐就同一個同事嘈..差d打埋交添...
之後佢好憎我..我幾乎恨不得佢死添..
兩日之後..佢有個朋友結婚 佢做鄧穿石...當晚唔知點解自隊自已 中左酒精毒第二日就死左...
半年之後 同新女朋友一齊 冇耐發現自己係第三者..當我時因為鐘意 所以佢男友爭...事發第三日 佢男友跳樓死左..
3個月之後...我轉左新工...因為新人 成日畀人點 耐左 個個同事熟左之後都冇乜野..但有個同事就好似食滑左個咀咁仍然係好鐘意潤我...我又出自好憎佢果d心態...第五日 佢渣鏟車唔小心衝左落貨台.死左
兩年前左右啦 忽然諗起個好耐都冇見過個朋友 打算打電話問候下佢..打完電話畀佢當晚 佢老豆做緊野果陣腦中風死左.
一年前 公司食春銘 抽獎果陣 抽緊第一個名既時候 我覺得下一個抽中既名係我..結果真係我...
半年前番到鄉下 咁岩對面屋有人死左 果日係出殯(我鄉下風俗出殯係由事主屋企將屍體擺放 出殯當日就由事主屋企出)我唔敢嚮屋企 於是就落樓下等人家出左殯先番上屋企 嚮樓下果陣 我唔知點解 我望左我企果個位一陣 感覺果個位好似將會有野發生....當屍體抬落黎入左棺木之後 準備上車既時候 即係我先前企果個位置 有個杵作扇手 棺木將時跌左落黎...
半個月前 我見番個運輸朋友 佢係一個司機 其實都冇乜野 見到面咪打個招呼囉 但唔知點解 我望到佢架密斗好不自其然地感覺好似有野事發生咁 之後冇理就bye bye啦...
第二日個朋友打電話黎 話果個司機車禍死左..問我做唔做白金...

我覺得呢d野一切都好靈異...
發生前總係覺得將會發生 但唔知會幾時發生 亦都唔知會發生d咩事...
我唔敢同身邊既人講 我驚身邊d人當我有精神病 咁岩我嚮呢度見到呢個post...
其實有冇人可以解釋下呢d係乜野 算唔算係第六感? 抑或係一種巧合?

2008-12-23 11:51 jon_ckt
i believe you/...

頁: [1]
查看完整版本: 轉:第六感的人