@KTzone » 消閒 - 十二星座 » 【批八字】網友算命(一)

2008-6-2 00:00 鋼之風水術師
我打算今後把網友既算命每一個都開新主題, 一來可以多d人睇, 二來可以方便其他師傅討論.

男性網友:
"我是一位中五生, 剛考完會考, 我的八字和性格如何, 我也想知道我的學業運和將來的事業運如何, 感謝!"

時   日   月   年

丙   壬   庚   辛
午   申   子   未

此命身強偏印格. 學業方面, 如果你是讀理科的, 亦打算今後繼續修讀理科, 你就走o岩路喇. 你命格會令你對未知既事情抱有好大興趣, 亦同時令你抱有必勝既決心 一定要研究明白. 尼個性格用o係學術研究方面, 絕對係有利. 我認為你會朝向成為研究學者既道路進發 (研究d咩就真係睇你興趣喇). 剛出尼做野, 必定會事事唔如意, 但到你四十幾五十歲 你已經有一定經驗, 到時你會得到你既名譽地位.

希望你係充分行用緊你既天賦 :wink_smiley:

[ Last edited by ※如信※ on 2008-6-2 at 03:44 AM ]

2008-6-2 03:47 ※如信※
批一個開一個主題都好∼!
若要求;批八字·問事·等等······帖子主題格式如下:
【批八字】XXXXXXXX

2008-6-2 08:05 鋼之風水術師
ok

2008-6-2 11:26 ※如信※
剛會考完,有冇打算去再進修啊?
進修一下啦。
今年即使搵到工作都好快做唔長久,如果系搵工作的話,心裡面要存有學學嘢的態度就得嘞。努力啦。
呢個八字必須要轉多次工作先會搵到目標的。

仲有的是:今年你媽媽身體有冇邊度唔舒服啊?或者要破財啊。要注意啦。

[ Last edited by ※如信※ on 2008-6-2 at 11:40 AM ]

2008-6-2 11:32 ※如信※
再補充幾句:
選擇職業唔好選擇五行屬“金”一類的職業工作,日後如果有機會打算做老闆做小生意的話,都唔應該同人合作,因為最終都會不歡而散。

----------------l
老鋼點睇啊?

2008-6-2 11:44 鋼之風水術師
我認為尼個命唔係做老闆做生意既命, 因為命中無得力既手下, 唔係靠"人力"去搵錢. 但唔代表冇錢, 因為如果佢用佢既性格用o係適當方向, 真係會有一定成就.

2008-6-3 21:20 anthony190825
多謝哂咁多位大師既意見,我仲想問下我岩做咩工種, 有冇兒孫福, 同埋有冇貴人會係我生命中助我一把^^, 唔該!!

2008-6-3 21:32 anthony190825
[quote]Originally posted by [i]※如信※[/i] at 2008-6-2 11:26 AM:
剛會考完,有冇打算去再進修啊?
進修一下啦。
今年即使搵到工作都好快做唔長久,如果系搵工作的話,心裡面要存有學學嘢的態度就得嘞。努力啦。
呢個八字必須要轉多次工作先會搵到目標的。

仲有 ... [/quote]
唔該哂, 暫時未有, 不過要注意邊方面既疾病? 財都未破住, 因為我冇錢可以破^^

[quote]Originally posted by [i]鋼之風水術師[/i] at 2008-6-2 11:44 AM:
我認為尼個命唔係做老闆做生意既命, 因為命中無得力既手下, 唔係靠"人力"去搵錢. 但唔代表冇錢, 因為如果佢用佢既性格用o係適當方向, 真係會有一定成就. [/quote]

咁我財運如何?嘻嘻

2008-6-4 22:20 鋼之風水術師
[quote]Originally posted by [i]anthony190825[/i] at 2008-6-3 09:32 PM:
唔該哂, 暫時未有, 不過要注意邊方面既疾病? 財都未破住, 因為我冇錢可以破^^
咁我財運如何?嘻嘻 [/quote]

- 如信師傅應該係話你阿娘破財 唔係你. :smile_35:
- 貴人方面, 你有 但你唔會想佢地幫你, 你好自立.
- 財運即係事業(你唔會係指意要跌比你麻?:smile_19:) 講左, 你事業運唔差. 唯一要講多d既, 我認為 讀書對你尼講特別重要, 因為你唔係可以靠"手下"搵錢, 又唔可以靠把口搵錢. 你係要靠知識揾錢. 如信師傅亦講左, 你係要試下學下 轉下轉下工先搵到自己真係想做咩.
-有冇兒孫福...點解你反而唔係問關於你既老婆呢?:sweat2: 你同你既(未來)老婆溝通有好大問題, 正常尼講 遲婚就冇咁易離婚, 但我一向唔提議遲婚. 多d關心你(未來)老婆 多d就老婆, 咁仲實際

2008-6-6 21:26 anthony190825
[quote]Originally posted by [i]鋼之風水術師[/i] at 2008-6-4 10:20 PM:
- 如信師傅應該係話你阿娘破財 唔係你. :smile_35:
- 貴人方面, 你有 但你唔會想佢地幫你, 你好自立.
- 財運即係事業(你唔會係指意要跌比你麻?:smile_19:) 講左, 你事業運唔差. 唯一要講多d既, 我認為 讀書對你 ... [/quote]
明白了, 唔該哂

2008-10-28 19:08 joseph_leung

2008-12-23 12:03 jon_ckt
where do i send you my date of birth

頁: [1]